setengah jam sebelum exam

selalunya masa-masa begini orang akan terpacak dihadapan exam hall sambil membelek-belek nota, last minit study, dan bagi yang UP sikit, mereka akan duduk berpeluk tubuh sambil memandang gelagat manusia yang lain, konon kondifen la tu.

tapi hari ni, setengah jam sebelum paper aku pagi tadi, aku

1. masih menghadap komputer dalam bilik melayan lagu-lagu maher zain. sedap lagu-lagu dia ni. serius. mula berfikir nak cari album

2. menunggu sahabat aku balik dari hospital serdang menghantar sahabat aku lagi seorang yang sakit ankle. dia pakai motorsikal aku. macam nak gerak ke exam hall kan?

3. minum kopi super mix. high beb! coffee pre-mix 3 in 1 ni sangat la sesuai kalau nak induce colon muscle untuk contract. konform beberapa minit lepas minum akan masuk ke booth-booth kecil.

4. pegang notes Process control yang serius aku tak berapa nak paham. (pegang saja lah) dah hujung-hujung semester ni, baru la terfikir nak beli buku lah, nak xerox la. awal-awal dulu cakap, ade note senior sudah cukup~~

5. aku ambil sehelai kertas A4, dan mula menulis….. ‘process control- step responses step by step’ buat toyol la ape lagi~ hehehe.

setiba nya sahabat aku memulangkan kunci motorsikal, incik colon dah vibrate dgn ganas, minta di kosongkan, dan aku ter ‘sing-along’ lagu maher zain dalam booth, tak patut, sangat tak patut. Dan dengan kelam-kabutnya aku pergi ke exam hall dengan memecut laju di sepanjang jalan Alpha.

natijahnya: lewat tiba ke exam hall,exam dah mula

moral? jangan minum kopi kalau tahu perut tak tahan, dan dah tau ade exam gerak la awal. sialan sungguh penulis ini.

p/s: rupanya exam aku open book, membazir je aku buat toyol bite size.

Advertisements

About najatayub

just another normal person doing normal things everyday but tries to get out of the ordinary.
This entry was posted in rolled over. Bookmark the permalink.

One Response to setengah jam sebelum exam

  1. Yaya says:

    bile dah bergelar senior, bukan main lagi slumber lg pegi exam hall last minutes yer.dulu mase junior, i think half an hour before entering the hall, dah terpacak kt depan pintu hall kot.hahaha.. maklum la, naik bus katekan mase tu..=p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s