tweetup kenduri kahwin dan orang besar

baiklah ini cerita hujung minggu yang lalu dimana ada 2 event yang agak besar jugalah dalam hidup aku. #oct23rdtwtup pada hari sabtu dan walimah al-fadhil al-ramlee pada hari ahadnya.

first time pergi tweetup atau meet-up tweeps lah kiranya, aku agak tenggelam kerana ramai sangat orang. tak tau nak buat apa. dan kalau ikut hieraki nya aku ni kira lowlife la dalam alam TwitterJaya tersebut. tapi aku seronok jumpa ramai orang macam @limmengkeong @Eekmal @nadyaZee @Ahcharp dan ramai lah orang-orang yang selalunya aku lihat dalam bentuk huruf-huruf yang kurang daripada 140 abjad.

dekat sana juga lah first time aku pegang controller gitar plastik pasal nak main game ROCK BAND ps3. ada feel macam randy marsh juga lah..

serius aku teringat mamat time main game rock band tersebut

gile kalut. hahahaa tapi it feels good to be part of something big like that. walaupun aku masih tak terbuka hati untuk buat foursquare dan check in “im here!” tapi entah kenapa aku bangga juga dengan satu superswarm badge itu.

in the end kata birthday party tapi aku macam xdapat makan kek je.. agak kuciwa disana sedikit. hehe. good first experience tapi bukan tweetup impian aku la.

hari ahad itu dimulakan dengan Umar Rasul kawan sekolah menengah telefon aku. katanya nak bergerak together ke walimah al-fadhil al-ramlee.

mereka dah 3bulan kawen.. masih sweet lagi..

@the88thkaiser pagi-pagi lagi dah menggosok baju. kna smart-smart katanya kat kenduri lah tempat nak score easy chicks! betul kah? aku rasa tak kot. kalau term ‘chicks’ tu dia maksudkan ‘ayam’ serius la senang. kenduri kawen mesti ada lauk ayam punya…

kalau nak kata term chicks untuk gadis aku rasa tidak lah. anak-anak muda sekarang mana suka datang kenduri kawen nih. kalau gadis datang pon in packs macam dalam belas-belas orang. susah..  tak pon datang dengan makbapak. itu lagi pedih. penah sekali aku lihat seorang mamat nih kacau anak dara sebelah mak gadis tersebut.

tapi pada walimah tersebut tak de la pulak gadis yang menarik perhatian sahabat aku nih. aku tunjuk seorang kat dia tinggi sedang-sedang berat: nampak cam ringan, yang penting die nampak sweet sangat dengan cekak pink tu. slek xde gambar. dia boleh rate 6.5 je?

aku fikir dah kenduri member lelaki aku. mesti la dia lagi banyak member lelaki dari member perempuan. betul tak?

tapi sekarang ni cerita member aku @superredpatek ataupun encik fathi-faruq ismahali . dia tak datang walimah al-fadhil al-ramlee. hantar meset kat member cakap sori.. tak bagitahu pulak sebab apa. mike cakap pasal orang besar ni sibuk sekarang. sibuk dengan apa bang?

Advertisements

About najatayub

just another normal person doing normal things everyday but tries to get out of the ordinary.
This entry was posted in random words in front of the pc. Bookmark the permalink.

3 Responses to tweetup kenduri kahwin dan orang besar

  1. nadya zee says:

    heho. takpe, bday aku ko dpt mkn kek. tp bulan 6 taun hadapan la ye. pastikan bwk hadiah sebesar badanku. bahahaha. nice to meet u jat. 😛

  2. patek says:

    Haha dah agak dah bende nih akan dipersoal! Aku serious nak pergi dowh hari ahad, tapi silap percaturan. Ada projek yang perlu disubmit semalam dan group aku langsung tak berganjak. Aku pulak dah keluar pd hari semalamnya. You know the rest…

    • najatayub says:

      ada orang cakap ko sibuk dgn gadis.. hahaha ada juga la sesion mengutuk ko sebentar. semua orang datang kalau nampak aku dgn mike mesti tanya patek mana? hmmm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s