kuih bulan by starbucks

macam sedap je. padahal aku xpenah makan kuih bulan pon.

links

Advertisements
Posted in pick to rest | Leave a comment

if you kinda like techno music

do take a look here, nothing beats discovering new music

Posted in introducing... | Leave a comment

so i guess..

this is my first new entry after god knows how long.  i really have much to tell actually and many-many ideas inside my head, but most of that ideas and stories are parked in the draft section, unfinished. some are already obsolete, like my bazaar ramadhan post and some raya post, but eid is not over, and im trying my hardest to came-up with a really good way to finish those blog post again. some of that feeling is kinda lost i presumed..

argggghhhhhh screw the scrap. lets just say i have writers block.

so in order to have a new post this week, i post this comic strip, that i have a feeling it has been around for a while and maybe that it is famous and just maybe already yesterday’s news but, what the heck, i just find this thing interesting. boo- hoo.

Posted in pick to rest, short and steady | Leave a comment

kenapa hari raya tidak menarik untuk orang bujang

1. sukar mendapat duit raya, btol kan? kalau agak2 dah besar2 tu jangan harap la nak dapat duit raya. ade la dapat satu dua sampul, itu pun dari adik beradik dan parents. usha dalam sampul campur2 ade la dalam rm10 xmembantu ekonomi persendirian btol. tapi ok la lepas beli rokok

2. pakai baju melayu tahun lepas. ekonomi tak baik tahun ni dan baju melyu tu pon elok lagi, pakai je lah. tiap2 tahun alasan same. hahaha dlu time kecik2 kompem baju melayu satu sut siap gosok tergantung depan bilik. mak buat kan..

3. duduk bandar/xbalik kampung. nak jalan mane? member2 semua balik rumah, jadi paling kuat pon jalan2 kat mall dengan pg rumah jibby razak je. xde feel raya langsung.

4. xde awek/awek duduk jauh. sadis dowh

5. ade anak buah yang ngade-ngade. silap-silap ko kne bagi duit raye pulak. adehhh~~~

6. malas nak pegi rumah saudara mara. bukan ape, cuma kalau jumpe makcik-makcik nnti mesti soalan-soalan yang femes tu keluar, macam “mat bila nak kawen? xde calon ke?” “kerja ape? gaji ko tinggi mane?” “mane kereta kau?” kalau soalan nenek-nenek berbunyi “anak sape ye nih?” “eh dah besar ye kau” “lame xsinggah sini?” tu yang heavy sikit tu~

aku tahu post ini agak berbunyi seperti kurang hajar dan tidak bersyukur. but hey~ aku tahu semua orang mengalaminya. aku sebenarnya terasa ape yang buat raya aku seronok ialah family aku. tahun ni semua orang balik  dapat lepak dengan semua adik beradik aku bukan senang.

satu lagi yang aku nampak, raya ni memang untuk budak-budak dengan mak2 dan bapak2 budak je. budak-budak seronok beraya, dapat duit raya segala dan mak bapak budak seronok tgk anak2 seronok.

xkurang juge mak bapak budak yang nak parade anak. tunjuk aku lagi subur dari ko.. boleh ke camtu? hahaha

sekurang-kurangnye raye orang bujang adalah raye paling save sekali. btol x?

masih dalam countdown hari raya. puase jangan tinggal.


Posted in rolled over, wau! | 3 Comments

this is sport centre

aku baru beli landon donovan dalam FM 10

Posted in random words in front of the pc | Tagged | Leave a comment

playlist saya hari ini #7 – dah lama tak pasang

tetibe cambest pulak lagu ni

dan yang paling xboleh blah

Posted in random words in front of the pc | Leave a comment

bace je lah.

well here goes, the first post of September.

walaupon aku tak tahu ape spesial nye, tapi aku rase ia seperti satu stepping stone pada hari nih.  kerana pabila aku bangun pada hari ni aku terfikir untuk ape sebenarnye aku blogging. kenape aku start blogging satu masa dulu. yang aku tahu ia bukan untuk duit nuffnang (xreti pon aku nak pasang nuffnang ni), apetah lagi untuk populariti di dunia world wide web.

aku buat saya nak blog juga ni seriouslyhanyalah untuk meluahkan rasa ketidak-puasan hati aku to the things that happens. and also some things yang sangat menarik perhatian. maybe aku dapat epiphany kot pagi tadi.

xdelah.. aku bace blog kembar pada nama aku cik najat (masuk sini kalau nak tgk). walaupon xde gambar dan video yang banyak tapi aku boleh rase kejujuran dalam tulisan beliau.ade attitude. its like, she just type the words that popped into her head right away. unlike aku, aku fikir ape yang sounded sedap dan ape yang tak n always nak tulis bende2 yang ‘kool’ saje.

maybe itu style masing-masing tapi aku harap aku boleh jadi lebih jujur pada masa hadapan. (luahan perasaan. ceh!)

aku xtau lepas merdeka eve hari tu, aku rase badan aku berat balik. xcargas seperti selalu.  mungkin ade kne mngena dengan kejadian itu malam. tapi kejadian malam itu aku akan save untuk satu thread yang lain.

dan sejak aku balik cuti nuzul qur’an n merdeka itu hari, kepala aku dah terset dengan mood CUTI– cuticuticuticuti CuuuuuuuTiiiiii~! agaknye itu la pasal berat badan aku berapa hari nih. mane tak berat badan. cuti agak sampai 7hari. juge memang la aku bermalasan setiap hari.

tapi aku fikir aku dah cuti awal nih nnti cuti midsem mesti aku tak senang duduk kat rumah. nak balik awal juga. duduk kat kolej nak balik rumah, duduk kat rumah nak balik kolej. cane tu?

so kita dah puasa 3 minggu, serius aku tak pernah perasaan, n aku mengaku aku ade tebuk2 here and there. tapi itu pon pasal member aku cakap tido dari lepas subuh sampai buka boleh jatuh batal. (btol ke?).

lagi seminggu je nak raye. but like everybody else in my age, xrase nak raye. walaupon setiap malam ade je orang baling mercun kat court kat tengah blok aku, kadang-kadang sampai kul 1 pagi orang baling lagi. aku tak kesah. dah nak raye kan? biarla diorang nih enjoy sikit..

dan walaupon aku dah dapat bonus raye, tapi xrase lagi nak raye. (hey aku pun dapat juga, bukan penjawat awam saje) padahal itu elaun urus tadbir pakaian askar.mewah tuuuu 1.5k. nasib baik la aku masuk kadet dulu.. hahahahaha

Posted in random words in front of the pc | Leave a comment